dimarts, 2 d’abril del 2013

Publicació: "La Corona catalanoaragonesa, l'Islam i el món mediterrani. Estudis d'història medieval en homenatge a la doctora Maria Teresa Ferrer i Mallol"


L'Editorial CSIC acaba de publicar un darrer llibre en homenatge a la doctora Maria Teresa Ferrer i Mallol:

"La Corona catalanoaragonesa, l'Islam i el món mediterrani. Estudis d'història medieval en homenatge a la doctora Maria Teresa Ferrer i Mallol" 



El llibre recull els treballs de més de setanta destacats medievalistes de renom internacional que reten homenatge a la figura de Maria Teresa Ferrer i Mallol, historiadora catalana, després de la seva jubilació com a professora d'investigació de la Institució Milà i Fontanals del CSIC a Barcelona. Els estudis que es publiquen en aquest volum d'homenatge giren fonamentalment entorn de qüestions relacionades amb Catalunya, la Corona d'Aragó, la Península Ibèrica i la Mediterrània medievals. El volum va precedit d'un llistat que recull totes les publicacions fetes per Maria Teresa Ferrer i Mallol des dels seus inicis (1963) fins a l'actualitat (2011), i d'una llarguíssima tabula gratulatoria. Tot això no fa sinó demostrar la solidesa de les seves investigacions i la gran projecció adquirida tant a nivell nacional com internacional.
Llargament vinculats a la Dra Maria Teresa Ferrer i Mallol com companys de departament i com a deixebles, Josefina Mutgé i Vives, Roser Salicrú i Lluch i Carlos Vela Aulesa, compiladors i editors d'aquest volum, han treballat durant anys a la Institució Milà i Fontanals del CSIC a Barcelona, ​​on han desenvolupat les seves investigacions en història medieval en el marc del grup de recerca consolidat coordinat per la Dra Ferrer i Mallol.

Josefina Mutgé Vives és investigadora Científica del CSIC. Actualment és secretària de l'Anuari d'Estudis Medievals 


Roser Salicrú i Lluch és Científica Titular del CSIC. 

Carles Vela i Aulesa és professor d'Història medieval a la Universitat de Girona. Des de 1993 està vinculat a la Institució Milà i Fontanals, del Consell Superior d'Investigacions Científiques. Ha publicat diversos treballs sobre els especiers i candelers de cera a la Barcelona medieval des de diverses perspectives, entre els quals destaca L'obrador d'un apotecari medieval segons el llibre de comptes de Francesc s és Cannes (Barcelona, ​​1.378-1381) (Institució Milà i Fontanals. CSIC, Barcelona, ​​2003) i diversos articles sobre les ordenances municipals relatives al comerç d'espècies, drogues i cera.


Referència: 12086
ISBN: 978-84-00-09649-6
Nom de colecció: Anejos del Anuario de Estudios Medievales
Nº.: 71
Editorial: Consejo Superior de Investigaciones Cientificas
Año:2013
Número de pàginas: 806
Format: 24x17 cm.
Materia(s): Història

1 comentari:

  1. Con todo el respeto que me ofrece la profesora Ferrer, me parece una aberración histórica y un atentado a la objetividad hablar con tanta ligereza, desde una plataforma tan prestigiosa como el CSIC, de "Corona catalano-aragonesa", entidad que jamás existió. Como historiador y medievalista me siento realmente injuriado por algo que creía superado.

    Saludos

    ResponElimina