dimarts, 2 d’abril del 2013

"... talem et tantam potestatem qualis et quanta a domino nobis est commissa. Funciones e influencias de una reina en la Corona de Aragón en el ejemplo de Leonor de Sicilia (1349-1375)”.



Dimecres dia 10 d'abril, a les 16h.:  Setena sessió de la nova edició del Seminari d’Estudis Doctorals, organitzat pel Seminari d’Estudis Doctorals (Estudis Medievals) del Departament de Ciències Històriques de la Institució Milà i Fontanals (CSIC, Barcelona) i l’Associació de Recerca i Difusió InTerdisciplinària en Cultures Medievals (ARDIT), amb el suport de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) i el màster en Cultures Medievals de la UB. 

La sessió serà impartida pel doctorand Sebastian Roebert (Universitat de Leipzig), amb el títol:

   "... talem et tantam potestatem qualis et quanta a domino nobis est commissa. Funciones e influencias de una reina en la Corona de Aragón en el ejemplo de Leonor de Sicilia (1349-1375)”.



Leonor de Sicília (1349-1375) és una reina coneguda i desconeguda al mateix temps. Generalment, els estudis dedicats a ella atenen-en molts casos-a idees preconcebudes, i sovint no tenen un fons històric. Encara es mantenen molts dels estereotips cap a aquest personatge, un fenomen que comparteix amb moltes altres dones poderoses de la seva època, el qual es pot explicar pels pocs estudis dedicats a aquesta reina. Aquest treball tracta d'esbrinar en quina mesura participar Leonor en l'exercici del poder real, estudiant les fonts relacionades amb el seu govern, sobretot aquelles cancillerescas. En aquest context són importants les funcions "tradicionals" que Leonor exercia com a reina però també les seves connexions socials i el seu marge d'acció ("Handlungsspielraum") en l'àmbit polític.


COORDINACIÓ I INFORMACIÓ
Albert Reixach Sala - areixach@imf.csic.es
Araceli Rosillo Luque - araceli.rosillo@gmail.com
Marta Segarrés Gisbert - msegarres@ub.edu
Esther Tello Hernández - etello@imf.csic.es
La sessió tindrà lloc a l’aula de seminari (planta 1º) de la Institució Milà i Fontanals – CSIC (Barcelona, c/ Egipcíaques, 15)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada