dijous, 26 de setembre del 2013

La mòlta de cereals i el batanatge de teixits a les terres empordaneses (finals del segle XIII i primera meitat del XIV)

Dimarts 1 d’octubre de 2013 a les 16:00 h.: Aula de seminaris (1a planta)
Institució Milà i Fontanals (Carrer Egipcíaques, 15 - 08001 - Barcelona)

Josep Maria Gironella Granés (Universitat de Barcelona): "La mòlta de cereals i el batanatge de teixits a les terres empordaneses (finals del segle XIII i primera meitat del XIV)"



A partir de les informacions recollides en la tesi doctoral La mòlta de cereals i el batanatge de teixits al comtat d’Empúries i al vescomtat de Rocabertí. Finals del segle XIII i primera meitat del XIV, aquesta conferència aborda tot allò que fa referència a la molineria empordanesa baixmedieval. Quants eren els molins, qui n’eren els propietaris i de quina manera es procedia a la seva explotació; quines eren les característiques de les instal·lacions i dels seus ginys; quines eren les taxes i imposicions que gravaren les activitats dutes a terme als molins... Aquestes i moltes d’altres qüestions que esperem que aportin una visió el més nítida possible del que representà l’activitat molinera en un dels indrets de les terres gironines amb més dinamisme a inicis del tres-cents: les viles de Castelló d’Empúries i Peralada i el seu entorn més immediat.



COORDINACIÓ I INFORMACIÓ
Marta Punsola Munárriz—mpunsola@imf.csic.es
Albert Reixach Sala - areixach@imf.csic.es
Araceli Rosillo Luque - araceli.rosillo@gmail.com
Marta Segarrés Gisbert - msegarres@ub.edu
Esther Tello Hernández –etello@imf.csic.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada