dimecres, 8 d’octubre del 2014

Detector de neutrons de baix cost; Microbateries que s'alimenten de la calor o les vibracions; Qualitat de l'aire al metro.....



R+D CSIC una publicació electrònica de la Vice-presidencia Adjunta de Transferència del Coneixement del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per donar a conèixer la investigació dels centres del CSIC. 
R+D CSIC
Research and
Development Consejo Superior Investigaciones científicas

R+D CSIC 

Recerca i Desenvolupament al Consell Superior d'Investigacions Científiques

Setembre 2014

 

Investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC han desenvolupat un detector de neutrons de baix cost i alta eficiència. Combinant dues tecnologies MEMS (Micro-Electro Mechanical Systems) i microfluídica, s'ha obtingut un dispositiu hibrid (líquid – semiconductor) la principal aplicació del qual és la detecció de neutrons. La seva eficiència i portabilitat el fan adequat per a sectors com la medicina i la seguretat nuclear, l’anàlisi industrial o l’exploració espacial.Más Información

El projecte europeu SiNERGY persegueix el desenvolupament de dispositius capaços de generar o collir energia de l'ambient, i emmagatzemar-la. La calor, el balanceig o les vibracions són una font d'energia que pot recarregar els sensors intel•ligents del futur.

Científics espanyols obtenen per primera vegada una seqüència parcial del genoma antic del porc. Extret d'una femella del segle XVI del jaciment del Castell de Montsoriu (Girona), l’estudi demostra que aquest porc antic està estretament emparentat amb l’ibèric actual i descarten la cruïlla de porcs asiàtics amb els ibèrics moderns.Más Información

Un projecte europeo analitzarà la qualitat de l’aire al ferrocarril subterráneo, i desenvoluparan estratègies per a tenir una qualitat de l'aire òptima, tant a l'estació com a l'interior dels trens.

El CSIC, la Katholieke Universiteit Leuven i la Toyama Prefectural University, han desenvolupat una sèrie de compostos per a la prevenció i tractament de malalties parasitàries com la leishmaniosi o la malaltia de la son, causades per kinetoplàstids.
Copyright © 2014 R+D CSIC. Els textos es poden reproduïr citant R+D CSIC com a font.
R+D CSIC una publicació electrònica de la Vice-presidencia Adjunta de Transferència del Coneixement del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per donar a conèixer la investigació dels centres del CSIC. Contacte: uctt@dicat.csic.es Adreça postal: Unitat de Comunicació, Delegació CSIC a Catalunya. Egipcíaques, 15. 08001 Barcelona. España.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada